Nieuwsbericht Marathon Meerssen komend jaar op 8 oktober 2017

Publicatiedatum: 01 november 2016 08.00 uur

marathon
Marathon Meerssen bestaat komend jaar 20 jaar. Al twee decennia de marathon met de meeste hoogtemeters. In dit jubileumjaar vindt de marathon voor het eerst in oktober plaats en niet in september. De Stichting Marathon Meerssen hoopt hiermee nog meer lopers uit binnen- en buitenland te trekken.

Meer voorbereidingstijd voor de lopers

De organisatie van de Marathon Meerssen kiest komend jaar bewust voor een datum in oktober. Ze hebben gemerkt dat (marathon)lopers vaak wel wíllen lopen in Meerssen, maar de datum in september vaak te kort op de zomervakantie ligt. Er is dan té weinig voorbereidingstijd na de vakantie voor veel lopers. Door de marathon te verschuiven naar 8 oktober hoopt de organisatie op nóg meer enthousiaste lopers uit binnen- en buitenland.

Diverse afstanden

Afgelopen editie konden de lopers kiezen uit vijf afstanden: 5 km, kwart Marathon (10,5 kilometer), halve Marathon (21,1 kilometer), 20 Engelse mijl (31,5 kilometer) en Marathon (42,2 kilometer). Verder waren er jeugdlopen van 2,5 km, 1200, 800 en 400 meter en een businessrun. Start en finish zijn in een gezellige ambiance op de Markt in Meerssen. Supporters en toeschouwers kunnen de wedstrijden prima volgen. En ook langs het parcours wordt voor de nodige gezelligheid gezorgd met discjockeys of live bands.

Wilt u meer weten?

Kijk op www.marathonmeerssen.nl

Foto: Karel Curvers