Nieuwsbericht Marathon Meerssen is er klaar voor!

Publicatiedatum: 29 augustus 2016 15.45 uur

Op zondag 11 september klinkt op de Markt in Meerssen - nadat de pastoor de deelnemers gezegend heeft - het startschot voor de negentiende editie van Marathon Meerssen. Ruim 1.000 deelnemers gaan dan weer van start op één van de vele afstanden die Marathon Meerssen aanbiedt. Voor de jeugd van de basisscholen hebben we de Jeugdloop, voor de tieners de Juniorenloop. De Jeugdloop is een sponsorloop. Alle kinderen halen met hun deelname geld op voor het goede doel KiKa.

Marathon

Daarnaast wordt een 5 km, een kwart en halve marathon, een 20 Engelse mijl en een marathon als afstand aangeboden voor de deelnemers. Dit jaar is er tevens een Donorrun en wederom een Businessrun.  En door onze relatie met Douzelage mogen we ook dit jaar weer internationale deelnemers verwelkomen.

Terug van vakantie en nog niet ingeschreven?

Doe het dan nu via www.marathonmeerssen.nl

De organisatie heeft dit jaar haar best gedaan voor extra versieringen en muzikale opluistering naast het parcours om de deelnemers naast een zware ook een leuke loop te bezorgen. Ook op de Markt is genoeg te beleven voor de toeschouwers. En voor de kinderen wordt er natuurlijk voor het nodige entertainment gezorgd.  Het zou leuk zijn als de inwoners van Meerssen massaal naar buiten komen om de deelnemers op de Markt en naast het parcours aan te moedigen.

De Marathon van Meerssen staat bekend als één van de zwaarste van Nederland. Met de nodige beklimmingen en afdalingen is het een zware beproeving voor de deelnemers. Geen saai, maar juist een uiterst boeiend en afwisselend parcours met mooie vergezichten over de Limburgse heuvels. De deelnemers van de marathon rennen vier ronden van 10,5 km en leggen maar liefst 340 hoogtemeters af.

Ook dit jaar gaat er weer een Dreamteam van start op de marathon. Zes atleten, die gedurende de voorbereiding intensief getraind en gecoacht werden door drie ervaren trainers van AV Caesar, staan op 11 september aan de start. Ieder met een eigen doel. Gaan ze het halen? Dat weten we 11 september!

Marathon Meerssen is er klaar voor.
We hopen dat het weer, de deelnemers en de toeschouwers er een mooie dag van maken.

Tot 11 september!

Huldiging Maaike Head tijdens Marathon Meerssen