Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Maak van je roze wolk, geen rookwolk

Gepubliceerd op: 17 oktober 2018 14:00

brandweerkoffertje
De maand oktober staat jaarlijks in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. Dit jaar brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij aanstaande en jonge ouders. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en kazerne-chef Iwan Custers van Brandweer Maastricht Noord en Meerssen brachten daarom vandaag een speciaal 'Brandweerkoffertje' naar de ouders van Zara.

Speciaal koffertje

Op 4 oktober werd de tweede dochter van Raymond en Esther Peters uit Bunde geboren. Zusje Fenna is supertrots. Van de burgemeester ontvangen zij een bloemetje en natuurlijk het Proosdij-eendje. Onder de noemer 'Maak van je roze wolk, geen rookwolk' krijgen zij ook een speciaal koffertje. "Hierin zit een rookmelder, handige tips en een klein presentje", vertelt Custers.

Vergroot de brandveiligheid

Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer, gemeente en GGD helpen daarbij. Alle ouders die in oktober een kindje hebben gekregen, krijgen het 'Brandweerkoffertje'. Zo worden ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.

brandweerkoffertje2