Gemeente Meerssen | Maak kennis met de adviseurs van het Klimaathuis

Nieuwsbericht Maak kennis met de adviseurs van het Klimaathuis

Gepubliceerd op: 12 april 2023 13:30

Al honderden inwoners vonden hun weg naar het Klimaathuis aan de Groene Loper in Maastricht. Steven Frenks en Max Müller geven daar onafhankelijk advies over verduurzamen. Ze laten zien dat er oplossingen zijn voor ieder huis en ieder budget.

Klimaathuis adviseurs

"Steeds meer mensen bezoeken het Klimaathuis. Met verschillende typen woningen en uiteenlopende vragen. De een oriënteert zich op de eerste stappen, terwijl de ander alleen nog twijfelt tussen twee warmtepompen. Als adviseurs proberen we verduurzamen vooral simpel te maken.

Op basis van het bouwjaar van je woning, de beelden via Google Streetview en je leefsituatie geven we advies. Het helpt als je je jaarafrekening meeneemt of de app met je verbruik paraat hebt. Wij laten zien welke voorzieningen interessant zijn voor het milieu én je portemonnee. Verduurzamen kan ook met gedrag. Denk aan het uitdoen van lampen die onnodig branden. Kleine maatregelen met grote impact.

Door het prijsplafond lijkt verduurzamen minder interessant. Toch blijft de noodzaak even groot. De overheid biedt daarom subsidies en gunstige leningen. Soms zelfs tegen 0% rente. Ook daarover informeren we onze bezoekers. Uiteindelijk beslis je zelf wat je doet. Ons advies is onafhankelijk: we verkopen niks, we maken mensen alleen bewust. Zo kunnen we samen op weg naar een duurzame toekomst."

Advies op maat nodig? Bezoek het Klimaathuis Maastricht. Kijk op de website van het Klimaathuis voor meer informatie.