Gemeente Meerssen | Luxemburgse Kniddels met Europees sausje in Meerssen

Nieuwsbericht Luxemburgse Kniddels met Europees sausje in Meerssen

Gepubliceerd op: 29 september 2021 09:00

Kneudels1
Op 27 september werd er in het Proosdijpark gesmuld van Luxemburgse Kniddels, overgoten met een Europees sausje uit de Kniddel Kitchen van Frank
Metscher uit het Luxemburgse Niederanven.

Op pad

Frank bedacht een jaar geleden een culinair avontuur. Aanvankelijk wilde hij de verschillende continenten aandoen, maar Europa is eigenlijk al uitdagend genoeg. Zeker als je met een bestelbusje plus aanhanger én dan ook nog midden in Corona-tijd op pad gaat. In de aanhangwagen gaat een kleine keuken schuil. Wat is nu niet mooier dan mensen in verschillende landen te verbinden door voor hen te koken en samen gerechten te eten en te praten over het leven, elkaar, culturele verschillen én overeenkomsten in Europa?

Douzelagesteden

Afgelopen zomer reisde Frank door Frankrijk, Spanje en Portugal en bezocht hij de Douzelage-steden Granville, Altea en Sesimbra. Dat is handig, omdat er al een onzichtbaar, maar toch duidelijk lijntje bestaat waarmee je altijd bij een Douzelagestad welkom bent en naar binnen wordt getrokken als een 'long lost' familielid. Douzelage draagt bij aan de Europese eenwording door verschillende bijeenkomsten, uitwisselingen en internationale projecten te organiseren. En daar werkt de gemeente Meerssen ook graag aan mee.

Kneudels2
Gasten

Te gast in de Kniddel Kitchen waren wethouder Wim Kemp, twee docenten van Fontys Hogeschool Sittard (Pedagogiek), namelijk Lonneke Frijns (ook mede-oprichtster van Het Taalcafé) en Peter Laudeur en tweedejaars student Pedagogiek Bo Torré. Vanuit Douzelage Meerssen waren Wil Schrijnemaekers, Harry Crombag, Irene Raedts, Herman Langenveld en Annigje Kruytbosch aanwezig.