Nieuwsbericht Lokale energiecoöperatie EMEC zoekt groot dak voor opwekken zonne-energie

Gepubliceerd op: 17 juni 2020 15:15

Bent u eigenaar van een pand met een groot dak? Dan wil EMEC graag samen met u de mogelijkheden onderzoeken voor een nieuwe zonnecentrale!

De energietransitie is in volle gang. Om ook in de toekomst over genoeg energie te beschikken en tegelijk klimaatverandering een halt toe te roepen, hebben we duurzame energiebronnen nodig. Ook in de gemeente Meerssen stappen we steeds meer over op duurzame energie. Lokale energiecoöperatie EMEC wil de energietransitie stimuleren door duurzame zonne-energie op te wekken én de opbrengsten hiervan te behouden binnen de gemeente.

Eerste zonnedak op dak gemeentehuis

Zonnepanelen

Vorig jaar heeft EMEC samen met Stichting Duurzaam Meerssen in Meerssen haar eerste zonnedak gerealiseerd, bovenop het gemeentehuis. Elke dag wekken 250 zonnepanelen duurzame energie op. Inwoners konden meedoen aan het project door te investeren. Zij besparen nu via de postcoderoosregeling een mooi bedrag op hun eigen energierekening.

De zonnecentrale Meerssen is nu een jaar actief en werkt naar volle tevredenheid van alle deelnemers. EMEC is dan ook enthousiast op zoek naar een nieuw dak om samen met inwoners en ondernemers van onze gemeente een tweede zonnecentrale op te starten.

Doe ook mee en neem contact op!

Bent u eigenaar van een omvangrijk dak en nieuwsgierig geworden naar een mooi project met EMEC om samen een zonnecentrale te realiseren? Neem dan contact op met Guido Heijnen (06-23094781 of guido.heijnen@emec.nu) van EMEC.

Voor meer informatie over EMEC: https://www.emec.nu/
Voor meer informatie over de postcoderoosregeling: https://www.hieropgewekt.nl/regeling-verlaagd-tarief-postcoderoosregeling

 Zonnepanelen op dak gemeentehuis Meerssen