Gemeente Meerssen | Liquid Commons wint regionale Eo Wijersprijs

Nieuwsbericht Liquid Commons wint regionale Eo Wijersprijs

Gepubliceerd op: 23 september 2020 11:50

EO Wijers
David Rademacher van Rademacher/ de Vries Architecten en team heeft 16 september de regionale Eo Wijersprijs ontvangen voor het ontwerp 'Liquid Commons', een ontwikkelingsproject voor het Noordal bij Noorbeek.

Anders boeren

De opgave voor deze editie van de Eo Wijersprijs in Zuid-Limburg was 'Anders Boeren'. Het ontwerp Liquid Commons is in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten ontwikkeld. Het idee is dat boeren en natuurbeheerders nauw samenwerken om regenwater in het Noordal beter op te vangen in buffers. Liquid Commons dingt volgende week mee naar de landelijke Eo Wijersprijs die uitgereikt wordt in de LocHal in Tilburg.

Eo Wijersprijs

Stichting Eo Wijers zet zich al ruim drie decennia in om ruimtelijke kwaliteit op regionaal niveau te stimuleren. Met de Eo Wijersprijs brengt de stichting bestuurders, beleidsmakers, ontwikkelaars en bedrijven in contact met multidisciplinaire teams van ontwerpers, onderzoekers, experts en planners om te komen tot vernieuwde plannen voor bovenlokale vraagstukken. Meer informatie vindt u op www.eowijers.nl en lees hier ons eerder bericht.