Nieuwsbericht Limburgse Babsendag in Meerssen en Valkenburg

Publicatiedatum: 16 september 2016 11.10 uur

Op dinsdag 13 september 2016 waren de Limburgse Babsen achtereenvolgens te gast in Meerssen en Valkenburg aan de Geul. De jaarlijkse ontmoetingsdag van de Limburgse babsen was bedoeld om elkaar beter te leren kennen en ervaringen met elkaar te delen. Een Babs is een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, ook wel Trouwambtenaar genoemd. Limburg telt op dit moment ongeveer 90 babsen die officieel beëdigd zijn door de rechtbank en in dienst zijn van een Limburgse gemeente.

Babsen van Meerssen en Valkenburg aan de Geul hebben de krachten gebundeld voor de organisatie van de Limburgse Babsendag 2016. Het programma begon met koffie en vlaai in het Leopoldskerkje aan de Gansbaan in Meerssen. Om 10.00 uur heette burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de Limburgse Babsen welkom namens het gemeentebestuur. Daarna brachten de babsen een bezoek aan enkele bijzondere trouwlocaties in Meerssen - waaronder de prachtige Synagoge - en stond hun enkele ludieke intermezzo's te wachten.

Limburgse babsen bij de synagoge Meerssen

De Limburgse babsen brachten vanochtend al een bezoek aan het Leopoldkerkje en de Synagoge (foto) in Meerssen.

In de middag ging het gezelschap per bus naar Valkenburg aan de Geul. Hier werden enkele bezienswaardigheden bezocht en vond om 16.00 uur in de 'feestgrot' (tevens trouwlocatie) de afsluiting van de Babsendag 2016 plaats door burgemeester Martin Eurlings.