Nieuwsbericht Lezing Villa Herkenberg 'Een Romeinse schat voor het oprapen?'

Publicatiedatum: 13 oktober 2016 13.25 uur

Op 25 oktober 2016 verzorgt Frank Hovens (sociaal geograaf en historicus) In het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC) de lezing over de Romeinse Villa Herkenberg 'Een Romeinse schat voor het oprapen?'. Aanvang 19.30 uur. Entree gratis.

Romeinse Villa Onderste Herkenberg

Al anderhalve eeuw worden in de huidige gemeente Meerssen sporen gevonden van de Romeinse cultuur. In 1865 zette o.a. Jos Habets (priester, historicus, archivaris en archeoloog) het Romeinse verleden van Meersen definitief op de kaart met de opgraving van de fundamenten van Villa Onderste Herkenberg. Vanaf 2000 is het terrein van de villa regelmatig verder onderzocht, met behulp van moderne technieken die de bodem niet verstoren.

Kom luisteren naar de lezing van Frank Hovens en kom meer te weten over de bevindingen rond dit unieke, culturele erfgoed binnen de gemeente Meerssen. Weliswaar nu bedekt met vele lagen zand, maar misschien daarom juist een aansprekende getuige van Meerssens lange historische verleden.

Na een korte inleiding over Zuid-Limburg in de Romeinse tijd (54 voor Christus tot ca. 450 na Christus) neemt Frank Hovens u mee naar de opgravingen van 1865 en de nieuwste ontdekkingen van Villa Onderste Herkenberg.

Deze lezing wordt aangeboden door de gebruikers van het Erfgoedhuis Meerssen en is een onderdeel van de expositie 'Romeins Meerssen in geuren en kleuren die u tot 1 maart 2017 kunt bezichtigen in het Erfgoedhuis van Meerssen (naast het KCC).

* Deze activiteit is goed toegankelijk voor rolstoelers