Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Lege batterijen? Ontvang gratis een Batterij Bewaarbox!

Gepubliceerd op: 20 november 2018 09:30

Stibat
Overal waar je batterijen koopt, kun je ze kwijt! Zoals bij de supermarkt, bouwmarkt of drogist. Het is belangrijk om lege batterijen in te leveren, omdat batterijen gerecycled kunnen worden. Grondstoffen worden uit de batterijen gehaald waarmee nieuwe producten gemaakt worden, zoals een kaasschaaf, fiets of pan.

Om inwoners van de gemeente Meerssen hierover te informeren staat het team van Stibat op zaterdag 1 december en zaterdag 26 januari van 10.00-16.30 uur in ter hoogte van het gemeentehuis in de Beekstraat. Er kan informatie verkregen worden over de batterijenrecycling, over Stibat zelf en natuurlijk waar alle inleverpunten in de buurt zijn. Iedereen die langskomt, ontvangt bovendien een handige Batterij Bewaarbox. Zo slingeren die lege batterijen niet meer overal door het huis. Wel zo gemakkelijk!

Stibat

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In ruim twintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk op. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dè oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van lege batterijen.

Meer weten?

Ga naar www.legebatterijen.nl