Nieuwsbericht Leerlingen basisscholen Op 't Hwagveld en De Lindegaerd ontbijten met burgemeester tijdens Nationaal Schoolontbijt

Publicatiedatum: 03 november 2016 10.05 uur

Nationaal schoolontbijt logo
Tijdens de week van 'Het Nationaal Schoolontbijt' ontbijten ruim 520.000 kinderen samen in ruim 2.720 basisscholen. In deze week vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Op woensdagochtend 9 november 2016 neemt burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz plaats aan de ontbijttafel met leerlingen van de groepen 7/8 van basisschool Op 't Hwagveld uit Meerssen en basisschool De Lindegaerd uit Rothem. Aanvang 08.45 uur in de collegekamer van het bestuurscentrum. Samen geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag!

Donatie goed doel

De burgemeester betaalt symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, het goede doel van het Nationale Schoolontbijt. Voor dit doel zal zij tijdens het ontbijt een check overhandigen.

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in ca. 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt. De week van het Nationaal Schoolontbijt schenkt een week lang aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.