Nieuwsbericht Leer-werktrajecten vooor meer dan 30 werkzoekenden

Publicatiedatum: 19 oktober 2015 13.45 uur

De economie in ons land trekt voorzichtig aan. Samenwerken wordt steeds belangrijker. Vooral branches die moeite hebben om goed en gekwalificeerd personeel te vinden, steken bij dit vraagstuk de koppen bij elkaar.

Twee leer-werktrajecten

Afgelopen maand is in de regio Maastricht-Heuvelland de werving gestart voor twee uitgebreide leer-werktrajecten. Meer dan 30 werkzoekenden krijgen de kans geboden om gratis een opleiding te volgen en een diploma te halen. Met aansluitend een baangarantie bij een werkgever in de regio.

  • Het Customer Service College is een initiatief van Vodafone, Arvato, Q-park en gemeente Maastricht. Deze organisaties hebben de handen ineengeslagen voor deze speciale MBO2-opleiding. Na het behalen van het diploma krijgen kandidaten gegarandeerd een arbeidsovereenkomst bij één van deze werkgevers.
  • Beveiligers@work biedt de mogelijkheid om te leren en te werken als beveiliger en/ of verkeersregelaar bij Intergarde. Er zijn zelfs mogelijkheden tot het halen van de certificaten VCA, BHV en rijbewijs B.

Mensen met langeren afstand tot de arbeidsmarkt

Tijdens deze regionale leer-werktrajecten is er bijzondere aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is de laatste jaren groter geworden. We hebben het dan voornamelijk over arbeidsgehandicapten, vroegtijdige schoolverlaters, herintredende vrouwen, mensen in de bijstand en ouderen. Er zijn nog plekken beschikbaar voor werkzoekenden in beide leer-werktrajecten.

Meer weten?

Regionale werkgeversdienstverlener Podium24 coördineert de werving voor deze trajecten en onderhoudt namens ondernemers onder andere contacten met sociale diensten en UWV. Meer informatie over deze en andere vacatures: www.podium24.nl/vacatures.

Podium24 is het Werkgeversservicepunt van Maastricht-Heuvelland en biedt ondernemers en ander organisaties oplossingen voor personeelsvraagstukken. Met in het bijzonder aandacht voor een juiste invulling van de participatiewet, waaronder bemiddeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Podium24 is hét aanspreekpunt voor ondernemers en zoekt voor hen de juiste verbindingen binnen haar netwerk. Word onze partner en wij geven uw organisatie een podium. Uw werkgeversvraag staat bij ons centraal.

Podium24 - Bent u werkgever? U zoekt - Wij vinden!

Podium 24