Nieuwsbericht Laatste papieren Gemeentegids

Publicatiedatum: 12 januari 2017 11.45 uur

In december 2016 is Gemeentegids Meerssen 2016-2018 verschenen. Dit was tevens de laatste papieren gemeentegids van de gemeente Meerssen.

Verouderd

De gemeentegids is – net als andere papieren naslagwerken – steeds meer een verouderd communicatiemiddel in deze tijden van digitalisering. Daarom is besloten te stoppen met het uitgeven ervan. Bovendien is de informatie uit de gemeentegids bij verschijning meestal al verouderd.

Alternatieven

Er zijn voldoende alternatieven. Het gros van de informatie uit de gids is beschikbaar op internet via o.a. zoekmachines. Daarnaast bevat www.meerssen.nl een schat aan informatie. Op deze gemeentelijke website kunt u terecht voor alle gemeentelijke informatie zoals contactgegevens, openingstijden, gemeentelijke producten & diensten, het gemeentebestuur etc. Deze informatie kan bovendien op elk willekeurig moment worden aangepast en blijft dus actueel. Tot slot: met het oog op duurzaamheid besparen we met het afschaffen van de gemeentegids veel papier.

In de jaarlijkse uitgebreide Afvalwijzer staat vanaf komend jaar een extra blad met gemeentelijke informatie (contactgegevens, openingstijden, werken op afspraak etc). Deze informatie is dan ook als losse informatiekaart beschikbaar zijn (digitaal en op papier). Geen internet? Bel dan even met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC) en zij sturen de informatie per post toe.