Nieuwsbericht L1 Samen voor de Voedselbank! Wat doe jij?

Publicatiedatum: 10 november 2017 17.05 uur

voedselbankactie L1
De Limburgse regionale omroep L1 gaat zo veel mogelijk lang houdbare producten inzamelen voor de Limburgse voedselbanken. Alle Limburgers worden opgeroepen mee te doen; vanaf 11 november kun je jouw actie aanmelden via www.L1.nl/Voedselbank.

De actie L1 Samen voor de Voedselbank sprak afgelopen jaar bij heel veel Limburgers tot de verbeelding. Het helpen van mensen in onze eigen provincie, en daarmee ook in eigen stad of dorp, voelt niet als ver-van-mijn-bed-show. Veel provinciegenoten zijn helaas nog steeds aangewezen op de steun van één van de zes voedselbanken die Limburg rijk is. Het inzamelen van etenswaren blijkt voor veel mensen een tastbaar gebaar.

Van maandag 11 t/m donderdag 21 december 2017 staan L1 Radio, L1 TV en de online kanalen in het teken van de Voedselbank.

L1 is blij met het grote aantal inzamelpunten; de Limburgse vestigingen van Albert Heijn en Jan Linders zijn inzamelpunt, evenals de filialen van SNS Bank in onze provincie. Doneren kan ook via het online kopen van voedselpakketten. Dat kan via www.L1.nl/Voedselbank.

Hoe kun jij helpen?

Bijdragen aan de actie kan al eenvoudig door het doneren van producten van het boodschappenlijstje. L1 zoekt echter ook mensen die alleen, met hun straat, buurt, sportclub of collega's op een grotere manier iets willen betekenen voor een ander. Dit kan door het opzetten van een actie en zoveel mogelijk voedselpakketten aan de hand van het boodschappenlijstje in te zamelen. De keuze voor het op een bepaalde manier opzetten van de actie is vrij. Hoe leuk zou het zijn als jij met jouw buurt kunt zorgen voor blije gezichten en échte hulp voor mensen uit jouw buurt die nu leven onder de algemene armoedegrens en daardoor afhankelijk zijn van de voedselbank? Steek daarom de handen uit de mouwen en doe mee! De actie kan opgegeven worden via L1.nl/Voedselbank.
Misschien dat je met deze actie ook nog regionale bekendheid krijgt, want de leukste acties worden opgepikt door onze radio-, tv- of online-redactie.

Heb je een uniek idee, initiatief of andere vraag met betrekking tot de actie 'Samen voor de Voedselbank'?
Stuur dan een mail naar voedselbank@L1.nl