Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Kunstwerk Aigle geplaatst op rotonde Fregatweg-Meerssenhovenweg

Gepubliceerd op: 26 oktober 2018 09:30

Kunstwerk Aigle - Maarten Vaessen
Op donderdag 25 oktober is het kunstwerk 'Aigle' van de hand van kunstenaar Maarten Vaessen op de rotonde Fregatweg-Meerssenhovenweg geplaatst.
De plaatsing van het werk is de eindmarkering voor de afronding van de aanleg van de rotonde (onderdeel project Maastrichterlaan-Meerssenhoven-Fregatweg-Pasweg-Brommelen).

Kunstenaar Maarten Vaessen verbeeldt met zijn kunstwerk een overvliegende adelaar van ijzer, hooggeplaatst op een boogconstructie. Achterliggende gedachte van het kunstwerk is dat de gemeente Meerssen vanuit de lucht bezien pas echt tot leven komt. Rondom het kunstwerk dient nog beplanting in de vorm van siergras te worden aangebracht.

Selectie kunstwerk

Bij de selectie van het kunstwerk begin 2018 was de selectiecommissie (bestaande uit vertegenwoordigers van: gemeente, Huis voor de Kunsten en Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme) unaniem van oordeel dat het ontwerp van Maarten Vaessen origineel en krachtig is van opzet. Het heeft de potentie een landmark voor Meerssen te worden. Het ontwerp van Maarten Vaessen werd als beste gekozen uit 34 inzendingen.

Kunstwerk Aigle - Maarten Vaessen

Afsluiting project kunstwerk

Nadat de beplanting is aangebracht, kunnen we dit project formeel afronden. Dat gebeurt met een feestelijk tintje samen met de maker beeldend kunstenaar Maarten Vaessen en diverse andere betrokkenen. Onthulling is dan niet meer aan de orde, want het kunstwerk is nu al te zien. De datum van deze afsluitende bijeenkomst moeten we nog prikken en maken we te zijner tijd bekend via de gemeentelijke media.

Foto's: Karel Curvers/Meer Vandaag

Relevante documenten en links