Nieuwsbericht Kunstroute International Land-Art en Buitengoed Geul & Maas

Publicatiedatum: 10 mei 2016 10.10 uur

Kunstroute buitengoed
De Kunstroute van International Land-Art en Buitengoed Geul & Maas wordt zaterdag 14 mei geopend bij Chateau Jerusalem in Maastricht. Zo'n 30 kunstwerken markeren vanaf dan een fietsroute die de landgoederen en mooie plekjes in de natuur in het Buitengoed met elkaar verbindt.Op een speelse manier leiden de kunstwerken de fietsers door en langs afwisselende landschappen en langs de bijzondere gebouwen die er in het Buitengoed te zien zijn.

De 30 beschikbare palen, die omgetoverd worden tot ware kunstwerken, zijn al allemaal vergeven. De komende weken gaan de kunstenaars aan de slag om van de 2,5 meter hoge palen een mooi kunstwerk te maken, dat geplaatst wordt bij diverse landgoederen en markante punten in Buitengoed Geul & Maas.

Er is een routekaart van deze route beschikbaar, die bij diverse landgoederen gratis af te halen is. De kunstroute ligt langs diverse landgoederen die tijdens de Dag van het Kasteel op 16 mei geopend zijn. Zoals Teaching hotel Chateau Bethlehem, Chateau Jerusalem, Buitenplaats Vaeshartelt, Villa Kruisdonk, Villa Kanjel, Kasteel Hartelstein, Kasteel Borgharen, Withuishof, de Rothemermolen, Ontmoet Anna, Chateau St. Gerlach en het Kloosterbosch.

Het kunstwerk met de hoogste beordeling krijgt een mooie prijs.

Lees meer op de website van Buitengoed Geul & Maas