Nieuwsbericht Kunstopdracht - Kunstenaars gezocht voor kunstwerk rotonde Meerssenhovenweg-Fregatweg

Publicatiedatum: 28 september 2017 10.45 uur

Aan de toegang tot het Limburgse Heuvelland ligt Meerssen: een fraaie gemeente met een rijke geschiedenis. Meerssen biedt een schat aan verborgen moois, monumentale gebouwen, cultuur- historisch erfgoed en prachtig natuurschoon. De karakteristieke dorpskernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten bieden een gevarieerd winkelaanbod en aantrekkelijke parkeertarieven. Niet voor niets dat men zegt: Sfeervol Meerssen, daar vind je wat je zoekt!'

Kunstopdracht

Het college van Burgemeester & Wethouders van Meerssen wil ter verfraaiing van de onlangs gerealiseerde rotonde Meerssenhovenweg-Fregatweg een kunstwerk laten maken voor deze rotonde.

Foto rotonde Meerssenhovenweg-Fregatweg

Rotonde Meerssenhovenweg-Fregatweg

Uitgangspunten kunstwerk

Voor het kunstwerk gelden de volgende uitgangspunten:

  • het creëren van een inspirerend & passend kunstwerk;
  • het thema van het kunstwerk is vrij, maar mag verwijzen naar de geschiedenis van het gebied, de aanwezige natuur, sfeervol Meerssen of Meerssen als toegang tot het Heuvelland.
  • de materialisatie van het kunstwerk mag breed geïnterpreteerd worden.
  • de uitvoering moet vandalismebestendig en duurzaam zijn.

Meedingen naar de opdracht?

Bent u kunstenaar (bij voorkeur afkomstig uit de gemeente Meerssen of de regio) en wilt u meedingen naar deze opdracht? Stuur dan een brief met uw motivatie en ideeën voor het kunstwerk vóór  1 november 2017 naar:

Gemeente Meerssen
t.a.v. Beleidsmedewerker Kunst & Cultuur Ankie Bijstra
Postbus 90
6230 AB Meerssen

Of via e-mail: info@meerssen.nl

Budget en procedure

Voor deze opdracht is een maximaal budget van € 30.000,- beschikbaar. Dat is inclusief alle kosten, maar exclusief BTW. Op basis van alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van vier kunstenaars, die worden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken en te presenteren. De vergoeding hiervoor bedraagt € 200,- inclusief BTW.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met beleidsmedewerker Ankie Bijstra, tel. 14 043 of e-mail: info@meerssen.nl.