Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheidingen voor brandweermannen Paul de Vos en Paul Simons uit Bunde

Gepubliceerd op: 09 november 2018 22:30

Op vrijdag 9 november 2018 ontvingen brandweermannen Paul de Vos en Paul Simons een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz. Beide heren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse Brandweeravond.

Lintje voor brandweermannen Paul Simons en Paul de Vos

Foto: Karel Curvers, Meer Vandaag

Paul de Vos

Paul de Vos (65) is sinds 1983 lid van de vrijwillige brandweer van Meerssen. Zijn functie is Hoofdbrandwacht. Hij heeft als hoofdbrandwacht langdurig bijgedragen aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio. In al die jaren miste hij zelden een uitruk. De decorandus is tevens een van de kartrekkers bij de opleiding en begeleiding van nieuwe brandwachten. De heer De Vos is daarnaast eigenaar van café-zaal De Vos in Bunde en als verenigingsman betrokken bij Harmonie en Drumband Sint Agnes in Bunde.

Paul Simons

Paul Simons (58) is ook sinds 1983 lid van de vrijwillige brandweer van Meerssen. Ook de heer Simons is Hoofdbrandwacht . In al die jaren heeft hij zelden een uitruk gemist en is hij - net als Paul de Vos -  kartrekker bij de opleiding en begeleiding van de nieuwe brandweerlieden. De decorandus is daarnaast actief als drager tijdens de Sacramentsprocessie in Meerssen.

Beide hoofdbrandwachten spannen zich al geruime tijd in voor de samenleving en hebben anderen gestimuleerd. Zij werden daarom onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.