Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheiding voor Trees Custers-Willems uit Bunde

Gepubliceerd op: 10 november 2019 19:00

Koninklijke onderscheiding
Op zondag 10 november 2019 vierde Stichting Jeugdcarnaval De Haverzekskes Bung haar 5x11-jarig bestaan. Tijdens dit jubileum reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Trees Custers-Willems (69) uit Bunde. Mevrouw Custers-Willems werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar geweldige inzet voor o.a. Stichting Jeugdcarnaval de Haverzekskes, Basisschool Franciscus, Peuterspeelzaal 't Vliegje en KWF Kankerbestrijding.

Basisschool Franciscus

Van 1977 tot heden verricht mevrouw Custers-Willems werkzaamheden in diverse klassen van basisschool Franciscus in Bunde. Van 1977-1988 bood zij als moederhulp ondersteuning bij handwerklessen en diverse jaarlijks terugkerende activiteiten. Van 1988-2015 was mevrouw Custers medeorganisator en begeleider van het jaarlijkse schoolkamp van de groepen 8. Van 2015  tot heden is mevrouw Custers vrijwilliger in de schoolbibliotheek en begeleidt ze op een diverse woensdagen de hoogbegaafde kinderen bij hun extra opdrachten buiten de groep. Daarnaast coördineert zij de aanschaf van de materialen die hiervoor nodig zijn. Ook helpt zij bij de kleutergroepen.

Jeugdcarnaval De Haverzekskes Bung

Van 1987 tot heden is mevrouw Custers-Willems vrijwilliger voor en bestuurslid bij de Stichting Jeugdcarnaval De Haverzekskes Bung. Zij is medeverantwoordelijk voor de verzorging van de kleding en begeleidt het prinsenpaar, adjudant en raad van elf bij alle activiteiten. Zij verzorgt de inkoop voor de vereniging en maakt de tekstberichten voor alle activiteiten. Verder verzorgt mevrouw Custers de interne administratie en stuurt ze diverse vrijwilligers aan. Daarnaast zette zij zich in voor de organisatie van het 3x11 en 4x11-jarig jubileum van de vereniging en heeft zij de organisatie van het 5x11-jarig jubileum op zich genomen. Mevrouw Custers is lid van de prinsencommissie en zorgt ieder jaar voor een geschikt prinsenpaar, adjudant en raad van elf en begeleidt hen al 30 jaar lang tijdens de carnavalsoptocht van de Havermennekes in Bunde. Verder begeleidt mevrouw Custers de groepen van de Franciscusschool in de scholenoptocht door Bunde en is aanwezig bij de bezoeken van prinsenpaar, adjudant en raad van elf aan het scholencarnaval van de basisscholen De Bundeling en Franciscus. Zij verzorgt ook de lesbrieven en voorlichting over het ontstaan van carnaval om zo de carnavalscultuur voor de jeugd van Bunde levend te houden.

't Vliegje Bunde

Van 1988-2016 was mevrouw Custers peuterleidster op peutercentrum 't Vliegje in Bunde. Hier bereidde zij elk jaar weer de allerkleinsten voor op carnaval om hen zo de carnavalscultuur bij te brengen.

KWF Kankerbestrijding

Sinds 1994 tot heden collecteert mevrouw Custers-Willems voor KWF Kankerbestrijding in Bunde.