Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Koninklijke onderscheiding voor Thérèse van de Ven-Slag uit Meerssen

Gepubliceerd op: 13 december 2019 20:30

Koninklijke onderscheiding
Op vrijdagavond 13 december 2019 reikte burgemeester Penn-te Strake van Maastricht een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Thérèse van de Ven-Slag uit Meerssen. Mevrouw van de Ven-Slag werd tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor de medewerkers van het hospice Maastricht in restaurant Petit Bonheur in Maastricht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De decoranda neemt eind dit jaar afscheid als bestuurslid van het hospice.

Verdiensten

Mevrouw van de Ven-Slag is sinds 1997 nauw betrokken bij de realisatie van Hospice Trajectum Maastricht. Zij heeft zich vooral ingezet om het Hospice een echt "thuis" te laten zijn voor hen die in de laatste fase van hun leven zijn. Vanaf de opening van het Hospice in 2000 heeft zij als bestuurder het vrijwilligersbeleid in haar portefeuille, zo houdt zij zich bezig met het aantrekken van vrijwilligers, het organiseren van de opleiding en het inroosteren van de vrijwilligers. Al die jaren heeft zij de jaarlijks terugkerende vrijwilligersactiviteiten en de kerstbijeenkomsten georganiseerd. Zij was vaak te vinden op de werkvloer en heeft vele nachtdiensten gedraaid.

Sinds 2005 is mevrouw Van de Ven-Slag betrokken bij de activiteiten van de Stichting Luikse Markten te Wahlwiller en heeft van meet af aan de oprichter actief bijgestaan bij de organisatie. Na diens wegvallen is zij een van de drijvende krachten achter deze Luikse markt.

Sinds 2004 is Thérèse voorzitter van Stichting Patris. Een Stichting die zich het lot aantrekt van Braziliaanse straatjongeren in Vila Rosina, een wijk in de voorstad van Sao Paulo. leder jaar wordt vanuit Limburg circa tienduizend euro aan donaties overgemaakt naar het project. Door korte communicatielijnen met de staf in Brazilie komt liefst 98 procent van de donaties daadwerkelijk ten goede aan de opleiding en vorming van de kinderen en jongeren.