Nieuwsbericht Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Elshout-Giesen uit Meerssen

Publicatiedatum: 21 december 2015 17.50 uur

Op zaterdag 19 december 2015 heeft burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Clara Elshout-Giesen (85) uit Meerssen. De uitreiking vond plaats in Zorgcentrum Beukeloord. Mevrouw Elshout-Giesen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Ongetitelde afbeelding, 21-12-2015 17:58:33


Zangkoren
Mevrouw Clara Elshout-Giesen is sinds 1970 actief lid van het dameskoor Sint Joseph Arbeider uit Meerssen. Sinds de oprichting is ze trouw lid. Dit jaar viert ze haar 45-jarig jubileum. Mevrouw Elshout-Giesen is daarnaast sinds 1971 onafgebroken lid van het Kerkelijk Zangkoor Sint Joseph Arbeider uit Meerssen. Zij werkt één keer per maand mee aan de opluistering van de Eucharistieviering. Ook als het oksaal of het vereningslokaal gepoetst moet worden, helpt mevrouw Elshout-Giesen mee.

Vrijwilliger in Zorgcentrum Beukeloord
Sinds 1994 doet mevrouw Elshout-Giesen vrijwilligerswerk in Zorgcentrum Beukeloord. Ze is de stuwende kracht achter een grote groep vrijwilligers. De decoranda ondersteunt onder andere de borrel-, kien- en muziekmiddagen. Ze is steun en toeverlaat en rots in de branding voor de bewoners van Beukeloord. 

Parochieel Ziekencomité Meerssen-West
Sinds 2008 is mevrouw Elshout-Giesen vrijwilliger bij het Parochieel Ziekencomité Meerssen-West. Zij bezoekt zieken en ouderen op hun verjaardag. Verder helpt ze mee met het organiseren van diverse activiteiten van het ziekencomité, zoals het maken en rondbrengen van Palmpaasstokken, kerstpakketten, de ziekendag en de gezellige middag.

Van harte proficiat!