Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheiding voor Leo Janssen uit Geulle

Gepubliceerd op: 09 november 2018 22:45

Op vrijdag 9 november 2018 ontving de heer Leo Janssen (73) uit Geulle een Koninklijk Onderscheiding uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz. De heer Janssen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens het 90 jarig jubileumfeest van Fanfare Sint Martinus Geulle.

Lintje voor Leo Janssen Geulle

Foto: Karel Curvers, Meer Vandaag

Fanfare Sint Martinus

Als jonge knul was Leo Janssen medeoprichter van de drumband van Fanfare Sint Martinus in Geulle. Sinds 1978 is hij bestuurslid. In de periode 1990-1994 functioneerde hij als commissaris van Drumband Fanfare Sint Martinus. De Drumband is onlangs (in 2018) opgeheven, omdat er helaas te weinig leden waren. De decorandus houdt zich bij de fanfare bezig met het onderhouden van contacten tussen jeugdleiders en bestuur. Hij gaat op ziekenbezoek, bezoekt evenementen van collega-muziekverenigingen en bezorgt het nieuwsblad en de post van de vereniging.

Seniorenorkest

Sinds 2000 is de decorandus ook vrijwilliger bij het Maastrichts Seniorenorkest. Hij draagt zorg voor het vervoer van de leden die daartoe niet meer zelf in staat zijn. Daarnaast verzorgt hij de inrichting van de repetitieruimte en gaat op ziekenbezoek.

Ave Maria

Sinds 2005 is Leo Janssen bovendien actief als vrijwilliger bij het Cicero Zorgcentrum Ave Maria in Geulle. Hij begeleidt de rolstoelafhankelijke bewoners naar de Kapel, is actief bij het recreatieve dagprogramma en ondersteunt bij de diverse uitstapjes.