Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheiding voor Jeanny Bronckers-In de Braek

Gepubliceerd op: 23 september 2019 08:00

Koninklijke Onderscheiding voor Jeanny Bronckers
Op zondag 22 september 2019 vierde het IVN afdeling Meerssen zijn 60-jarig jubileum. Op deze dag reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Jeanny Bronckers-In de Braek uit Meerssen. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie bij Tapperij De Proosdij aan de Markt in Meerssen.

IVN

Het IVN laat mensen door middel van excursies, wandelingen, lezingen en cursussen kennis maken met de natuur in al zijn facetten. De afdeling Meerssen is al decennia lang een bloeiende vereniging van ongeveer 220 leden. Binnen die vereniging zijn werkgroepen actief op het gebied van landschapsonderhoud en planten. Samen met het IVN Ulestraten wordt maandelijkse een activiteit georganiseerd voor de jeugd van Meerssen en omstreken.

Stille kracht

Mevrouw Jeanny Bronckers-In de Braek is sinds 1977 actief betrokken bij het IVN afdeling Meerssen. Vanaf 1997 vervult zij de functie van secretaris, stelt het kwartaalblad samen, maakt het jaarverslag, houdt het archief van de vereniging bij, fungeert als gastvrouw bij bijeenkomsten en treedt op als contactpersoon voor onder meer het landelijke IVN en het IVN district Limburg.

Mevrouw Jeanny Bronckers-In de Braek wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Ze werd daarom op zondag 22 september 2019 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Foto: Facebook burgemeester Clermonts-Aretz