Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheiding voor Fred Erkenbosch uit Ulestraten

Gepubliceerd op: 29 december 2019 19:00

Koninklijke onderscheiding
Op zondag 29 december 2019 reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Fred Erkenbosch uit Ulestraten. De heer Erkenbosch werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn geweldige inzet voor o.a. IVN, Landgoed Vliek en Heemkundevereniging Meerssen. Van harte proficiat!

Instituut voor Natuureducatie (IVN)

Vanaf 1980 is de heer Fred Erkenbosch als medeoprichter betrokken bij IVN Afdeling Ulestraten. Binnen het IVN is hij bestuurslid en coördinator. Het IVN Ulestraten houdt maandelijkse bijeenkomsten voor alle leden en onderneemt talloze activiteiten. Het IVN geeft ook kwartaalblad De Haamsjeut  uit (dialect voor 'Maretak').
Fred Erkenbosch is sinds 1985 actief als docent. Hij houdt lezingen, is coördinator van de werkgroep Vliek en de werkgroep Landschapsonderhoud.  Daarbij onderhoudt hij de cultuurhistorische moestuin van Vliek (De Kwallef). Zijn geveugelde uitspraak is "Cultuur kan niet zonder natuur".

Landgoed Vliek

Vanaf 2005 vervult de decorandus diverse functies bij landgoed Vliek en verzorgt hij met grote regelmaat presentaties en publicaties. Hij geeft leiding aan een actieve groep vrijwilligers, die betrokken zijn bij het onderhoud van het hellingbos. Ook houdt hij een indrukwekkend fotoarchief bij.

Heemkundevereniging Meerssen

Vanaf 2014 is Fred Erkenbosch bestuurslid van Heemkunde Vereniging Meerssen. Hij heeft meegewerkt aan diverse geologisch en historisch onderbouwde publicaties. De decorandus organiseert wandelingen door de omgeving en legt daarbij verbanden tussen de ontstaansgeschiedenis van dorpen en gehuchten in het landschap. De heer Erkenbosch is bovendien medeorganisator van exposities en schrijft artikelen voor de Gerbergabode, het verenigingsblad.