Gemeente Meerssen | Koninklijke Onderscheiding voor Eugène Luijten uit Ulestraten

Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheiding voor Eugène Luijten uit Ulestraten

Gepubliceerd op: 15 februari 2022 08:30

Op maandag 14 februari 2022 reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Eugène Luijten uit Ulestraten. De heer Luijten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte proficiat!

De uitreiking vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van Symfonieorkest Avanti Maastricht. De heer Luijten nam deze avond afscheid als voorzitter van het orkest.

Koninklijke onderscheiding dhr Luijten

Achtergrond

In 1992 is de heer Eugène Luijten toegetreden tot het bestuur van Symfonieorkest Avanti in Maastricht. Hij was eerst ondersteunend bestuurslid en vervolgens vicevoorzitter. Sinds 1996 is de decorandus voorzitter van het orkest. In die hoedanigheid heeft hij zich ingezet om het 119 jaar oude orkest op een zo'n hoog mogelijk niveau in stand te houden.

De heer Luijten is er voorstander van de concerten gratis toegankelijk te houden voor het publiek. Daarmee is de bijdrage van het orkest binnen het stedelijke en regionale culturele muziekleven bijzonder te noemen.

Naast de activiteiten op stedelijk en regionaal niveau neemt de heer Luijten ook op provinciaal niveau actief deel aan de instandhouding, bevordering en kwaliteitsverbetering van symfonische
muziek door amateursymfonieorkesten. Dat doet hij o.a. door het organiseren van activiteiten, trainingen en samenspeeldagen in Limburg.