Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Koninklijke Erepenning voor voetbalvereniging SV Meerssen

Gepubliceerd op: 02 september 2018 16:00

Koninlijke Erepenning
Tijdens het weekend van 1 & 2 september vierde Voetbalvereniging SV Meerssen zijn 100 jarig bestaansfeest. Bij gelegenheid van dit bijzondere jubileum ontving SV Meerssen uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de Koninklijke Erepenning. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie op zondag 2 september 2018 op Sportpark Marsana in Meerssen.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning kan worden gezien als de Koninklijke Onderscheiding voor verenigingen, stichtingen en instellingen. De Erepenning werd in 1965 ingesteld door koningin Juliana en symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de verenigingen, stichting of instelling. Uitreiking van een Erepenning vindt alleen plaats bij een 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarvan.

Een vereniging kan de Koninklijke Erepenning zelf aanvragen bij de burgemeester van de vestigingsplaats. De burgemeester stuurt de aanvraag vervolgens voorzien van een advies naar Commissaris van de Koning. De Commissaris van de Koning informeert de burgemeester weer over de beslissing van de Koning. Als de Koning een Erepenning toekent, mag de vereniging op zijn briefpapier of gedrukte stukken melding maken van de onderscheiding in woord en/of beeld.

Geschiedenis SV Meerssen

Op 18 maart 1918 werd de "Rooms-katholieke Sport Vereeniging Marsana" opgericht. Marsana is afgeleid van de Romeinse naam voor Meerssen: Marsna. In 1965 fuseerden de voetbalclubs in Meerssen. De clubs Marsana en Drivo gingen samen verder onder de naam SV Meerssen. Tijdens de fusievergadering werd destijds besloten dat de datum 18 september 1918 als oprichtingsdatum gehanteerd bleef.

Springlevend

Ook na 100 jaar is voetbalclub SV Meerssen springlevend en maakt zich met vertrouwen op voor vele volgende seizoenen. Dit seizoen komt SV Meerssen opnieuw uit in de hoofdklasse B. De vereniging draagt al 100 jaar voor jong en oud(er) bij aan de gemeenschapszin en het behoud van de samenhang in de gemeenschap. Voetbalvereniging SV Meerssen is dan ook niet meer weg te denken uit de Meerssense samenleving.