Nieuwsbericht Koninklijk bezoek voor Project A2 Maastricht

Publicatiedatum: 23 maart 2018 10.50 uur

A2 Meerssen
Op donderdag 29 maart 2018 bezoekt Koning Willem-Alexander de A2-tunnel die zijn naam draagt. Hij verricht dan een feestelijke handeling ter afsluiting van Project A2 Maastricht en geeft dan tevens het startsein voor de realisatie van De Groene Loper. Het bezoek van de koning is een bijzondere mijlpaal binnen dit bijzondere project met Gemeente Maastricht en Rijkswaterstaat als opdrachtgevers en Gemeente Meerssen en Provincie Limburg als projectpartners. Burgemeester Mirjam Clermonts- Aretz en wethouder Guido Houben (lid stuurgroep) vertegenwoordigen onze gemeente op deze feestelijke dag.

Live op L1-TV

Het bezoek van de koning wordt live uitgezonden op L1 TV. Voor volledig programma zie www.A2Maastricht.nl.  

Rijk geïllustreerd boek 

Vanaf 29 maart is ook het boek over Project A2 Maastricht verkrijgbaar. Het boek met de titel 'Het A2 Maastricht model' vertelt het verhaal achter het project en neemt u aan de hand van een beeldverslag mee door de geschiedenis. Schrijver John Cüsters laat een groot aantal betrokkenen aan het woord over hun bijdragen aan en beleving van A2 Maastricht: bouwvakkers, bewoners en bestuurders vertellen wat A2 Maastricht 'anders dan anders' maakt. Het boek met prachtige foto's is krijgbaar tegen een bijdrage in de productiekosten van € 29,95. Lees meer op www.a2maastricht.nl/geschiedenisboek (o.a. 5 euro korting).

Documentaire

Bij gelegenheid van de feestelijke afronding van project A2 Maastricht wordt gedurende enkele dagen een schitterende documentaire over Project A2 Maastricht vertoond. Ook kunt u diverse projectlocaties bezichtigen. Belangstelling? U kunt zich aanmelden op de A2-website.   

Als voorproefje delen we graag tot slot graag nog eens het filmpje rond de ingebruikname van de tunnel in december 2016.

www.a2maastricht.nl
www.mijngroenloper.nl