Nieuwsbericht Kom zondag naar Marathon Meerssen

Publicatiedatum: 05 september 2016 12.50 uur

Zondag 11 september gaat de 19de editie van Marathon Meerssen van start. Met de huidige weersvoorspellingen en aansluitend de huldiging van onze Olympische kampioene Maaike Head hebben we alle ingrediënten in huis om er een hele mooie sportieve dag van te maken. U komt toch zeker ook!

marathon

Als deelnemer bent u nog van harte welkom, want na-inschrijven kan zaterdag nog bij de café de Keizer op de Markt in Meerssen. Als toeschouwer kunt u ook niet binnen blijven zitten. Kom alle lopers van de jeugd tot de senioren aanmoedigen. En kom vooral in het oranje naar de huldiging van Maaike Head om 17.00 uur op de markt.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

Programma marathon

De organisatie heeft dit jaar haar best gedaan voor extra versieringen en muzikale opluistering naast het parcours om de deelnemers naast een zware ook een leuke loop te bezorgen. Ook op de Markt is genoeg te beleven voor de toeschouwers. En voor de kinderen wordt er natuurlijk voor het nodige entertainment gezorgd door KinderVakantieWerk. Het zou leuk zijn als de inwoners van Meerssen massaal naar buiten komen om de deelnemers op de Markt en naast het parcours aan te moedigen.

De Marathon van Meerssen staat bekend als één van de zwaarste van Nederland. Met de nodige beklimmingen en afdalingen is het een zware beproeving voor de deelnemers. Geen saai, maar juist een uiterst boeiend en afwisselend parcours met mooie vergezichten over de Limburgse heuvels. De deelnemers van de marathon rennen vier ronden van 10,5 km en leggen maar liefst 340 hoogtemeters af.

Marathon Meerssen is er klaar voor. We hopen dat het weer, de deelnemers en de toeschouwers er een mooie dag van maken.

Tot zondag!

Huldiging Maaike Head tijdens Marathon Meerssen

Verkeersmaatregelen Marathon Meerssen