Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Kom naar de infoavond over gezinshuizen op 22 mei in Stein

Gepubliceerd op: 07 mei 2019 12:30

Gezinshuis
Hoe is het om als ouder een gezinshuis te runnen?

Kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, verdienen het om bij een ander gezin op te groeien. Dat kan bij een pleeggezin, maar in Zuid-Limburg is ook steeds meer behoefte aan gezinshuisouders. Dat zijn ouders die als professional een gezinshuis gaan runnen en meerdere kinderen in huis nemen. Wat is het precies en wat komt er bij kijken? Op 22 mei vindt hierover om 19.00 uur een infoavond plaats in gemeenschapshuis MFC De Grous in Stein.

In een gezinshuis krijgen kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen een vervangend 'thuis'. Ze hebben vaak complexe problemen. Gezinshuisouders nemen hen op in hun eigen gezin, in een gewoon huis in een gewone buurt. Zij worden de vaste opvoeders en bieden professionele begeleiding, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het is een betaalde baan waarvoor de ouder een pedagogische en/of didactische opleiding nodig heeft met ervaring op MBO of HBO niveau.

Ervaringen van gezinshuisouders

Tijdens de infoavond op 22 mei in Stein delen drie gezinshuisouders uit Zuid-Limburg hun ervaringen met het publiek. Hoe is het om een gezinshuis te runnen? Wat komt er bij kijken en hoe kun je je voorbereiden als je zelf een gezinshuis wil starten? Ook vertelt een financieel adviseur je wat je financieel en administratief moet regelen als je een gezinshuis start. Vervolgens kun je ook in kleinere groepen in gesprek met drie organisaties die gezinshuizen faciliteren en ondersteunen: Xonar, Driestroom en Gezinshuis.com.

Meld je aan!

De infoavond wordt georganiseerd door de samenwerkende gemeenten in Zuid-Limburg, in samenwerking met Xonar, Stichting Driestroom en Gezinshuis.com en is vrij toegankelijk. Je bent van harte welkom! Wil je deelnemen, dan ontvangen graag een mailtje van je op djz@maastricht.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en een programma van de avond. Meer informatie kun je ook nalezen op www.jeugdhulpzuidlimburg.nl. Graag tot ziens op 22 mei in Stein!

Meer informatie

www.cjg043.nl/2019/03/18/wat-is-een-gezinshuis/
www.cjg043.nl/2019/03/18/aan-tafel-bij-gezinshuis-bergerzon/