Nieuwsbericht Kom en beleef RivierPark Maasvallei met al je zintuigen

Publicatiedatum: 09 juni 2016 15.25 uur

Rivierpark Maasvallei
De Maas is een indrukwekkende regenrivier en vormt 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens van Maastricht tot Kessenich. Het grensoverschrijdende natuurgebied RivierPark Maasvallei heeft een gevarieerd landschap met een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindbanken ... met aansluitend enkele goed omlijnde woonkernen. Een gebied met een eigen gezicht en met monumentale historische plaatsen. Kom en beleef het RivierPark met al je zintuigen.

Wandelen

Rivierpark Maasvallei staat garant voor urenlang wandelplezier. Aan Belgische zijde zijn er zes uitgewerkte wandelgebieden, aan Nederlandse zijde één. Samen zijn ze goed voor meer dan 200 km aan wandelroutes die je de mooiste plekjes in het RivierPark tonen.

Fietsen

Fietsend door het RivierPark Maasvallei wordt de eigenheid en charme van het gebied onmiddellijk duidelijk. De winterdijken zijn autovrij zodat je er ongestoord kilometers aan elkaar kan rijgen terwijl je ten volle geniet van het prachtige uitzicht. Niet voor niets is de Maasvallei de nummer één streek voor fietstoeristen!

Rivierpark Maasvallei

MaasVerkenner

Of verken het Rivierpark op een bijzondere en interessante manier met een MaasVerkenner. Onderweg vertellen ze je meer over de Maas, haar geschiedenis en de bewoners in en langs het water. Een uitstap met een MaasVerkenner moet u wel altijd van tevoren reserveren. Iedere wandeling duurt 2 á 3 uur en start in een van de vijf toegangsdorpen van het RivierPark Maasvallei. Afhankelijk van de startplek krijgt de excursie een ander accent.

Kijk voor meer informatie op www.rivierparkmaasvallei.eu