Nieuwsbericht Kinderen basisschool Op 't Hwagveld ontbijten met locoburgemeester

Publicatiedatum: 06 november 2015 11.45 uur

Nationaal schoolontbijt logo
Tijdens de week van 'Het Nationaal Schoolontbijt' ontbijten ruim 500.000 kinderen samen in ruim 2.600 basisscholen. In deze week vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Zo ook in de gemeente Meerssen. Locoburgemeester Guido Houben neemt op woensdagochtend 11  november 2015 plaats aan de ontbijttafel van groep 1/2 van basisschool Op 't Hwagveld in Meerssen. Aanvang 08.30 uur in de school (Pastoor Dom. Hexstraat 16 in Meerssen). Samen geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag!

Donatie goed doel

Locoburgemeester Guido Houben betaalt symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation. Voor dit doel zal hij tijdens het ontbijt een cheque overhandigen. De LINDA.foundation is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen.

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt. De week van het Nationaal Schoolontbijt schenkt voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.