Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Kindcentrum De WereldSter en Bibliotheek Meerssen feestelijk geopend

Gepubliceerd op: 16 oktober 2018 10:00

Kindcentrum WereldSter en Bibliotheek
Op vrijdag 12 oktober was het dan zover: de officiële opening van Kindcentrum De WereldSter en Bibliotheek Meerssen. Het prachtige multifunctionele centrum was bij aanvang van het nieuwe schooljaar al in gebruik genomen. Afgelopen vrijdag werd het gebouw echt officieel geopend.

Workshops

Deze feestelijke en stralend zonnige openingsdag startte voor de leerlingen van de WereldSter niet met lessen... nee vandaag was het tijd voor feest! Er waren allerlei leuke workshops: van koken, het maken van sterrenmobielen, ukelele spelen en bloemschikken tot een workshop acrobatiek. Voor elk wat wils.

Officiële opening

Om 15.00 uur werden de genodigden ontvangen. Na een hartelijk welkom door presentatrice Patty van de Weerdt droegen acht kinderen een gedicht voor over vriendschap. Daarna was het woord aan wethouder Marly Heusschen (onderwijs) en wethouder Jan Gulikers (bibliotheek).

Opening Kindcentrum - voordracht gedicht vriendschap

Acht leerlingen dragen een gedicht voor over vriendschap (foto: Karel Curvers/Meer Vandaag)

Als officiële openingshandeling van Kindcentrum de Wereldster en Bibliotheek Meerssen werd een vriendschapsboom geplant op de speelplaats van de onderbouw. Beide wethouders en vertegenwoordigers van Pellikaan Bouwbedrijf, Heton, schoolbestuur Innovo, Bibliotheek Meerssen, MIK Kinderopvang en peutercentrum van Spelenderwijs droegen elk hun schepje bij om deze vriendschapsboom een mooie centrale plek te geven.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum

Bij wijze van openingshandeling werd er een vriendschapsboom geplant. Ook wethouder Onderwijs Marly Heusschen en wethouder Cultuur (Bibliotheek) Jan Gulikers voegen een flinke schep aarde toe (foto's: Karel Curvers/Meer Vandaag).

Wereldfeest

En voor wie het nieuwe gebouw nog niet had gezien, was daarna alle gelegenheid voor een bezichtiging met een hapje & drankje. In de namiddag en avond werd er in het Kindcentrum verder gefeest door ouders/verzorgers, kinderen en medewerkers tijdens een gezellig Wereldfeest.