Gemeente Meerssen | Kick-off Samen Werken Heuvelland

Nieuwsbericht Kick-off Samen Werken Heuvelland

Gepubliceerd op: 01 december 2023 14:15

Kick off Samen Werken Heuvelland
Vanmorgen trotseerden 35 vertegenwoordigers vanuit gemeentes, onderwijs en het bedrijfsleven de kou voor een smakelijke ontbijtsessie bij Dolmans Landscaping Services Limburg. De bedrijfsloods werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een representatieve presentatieruimte.

Jonge mensen binden aan de Heuvelland regio

...dat is het hogere doel van deze samenwerking. Want de lokale talenten van hier kunnen we in de toekomst goed gebruiken. Samen willen we een breed aanbod creëren van activiteiten die leiden tot verbinding van school, bedrijfsleven en overheid.

De theorie werd meteen omgezet naar de praktijk met een inspirerende workshop. Wethouders, leerkrachten, leerlingen en mensen uit het bedrijfsleven gingen aan de slag om klimaat adaptieve kansen met elkaar te ontdekken. Wat kan er bijvoorbeeld aan een gebouw worden vergroend? Van groene daken en gevels tot elektrische laadpalen en het planten van fruitbomen. Er werd flink out of the box gedacht.

Deelnemers

Bedankt voor jullie actieve, waardevolle bijdrage Stella Maris College, Sophianum en gemeenten Meerssen, Valkenburg, Eijsden-Margraten, Gulpen, Vaals en Beekdaelen-Nuth. En niet te vergeten alle deelnemers uit het bedrijfsleven.