Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Kick-off acties Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg op Heiveld Bunde

Gepubliceerd op: 17 september 2018 14:55

Heiveld Bunde (complex voor sport en cultuur), hét huis van Scouting Bunde, Voetbalclub VV Bunde, Tennisvereniging TC Bunde en Hockeyvereniging Meerssen hebben hun krachten gebundeld en komt in actie voor Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg. De kick-off van deze actie is groots van start gegaan tijdens de Bundermijt op zondag 16 september. Naast alle voorzitters van de deelnemende verenigingen & fondsen en wethouder Sport Luc Volders was ook Bert van Markwijk aanwezig. Hij is ambassadeur van Jeugdfonds Sport Limburg.

Bert van Marwijk: "Waarom het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Omdat sporten leuk is, omdat je er fysiek en mentaal van groeit, omdat je al sportend zelfvertrouwen en eigenwaarde kunt ontwikkelen, en omdat sport je in contact brengt met andere kinderen. Sporten in clubverband bevordert de individuele, sociale en maatschappelijke integratie. Als er een probleem is dan los ik dat het liefst meteen op. Ook echte problemen. Daarom ben ik ambassadeur van het Jeugdfonds Sport  & Cultuur!"

Actie jeugdsportfonds

De verenigingen van Heiveld Bunde maken zich samen sterk voor Jeugdfonds Sport Limburg & Jeugdfonds Cultuur Limburg. Heiveld Bunde is de Club van 50 gestart. Hiermee willen ze samen geld sparen om jaarlijks namens alle clubs een bijdrage te kunnen leveren aan Jeugdfonds Sport Limburg & Jeugdfonds Cultuur Limburg.

Ieder kind moet een kans krijgen

Gezinnen die leven van een uitkering of een inkomen hebben onder het sociaal minimum hebben vaak niet genoeg geld voor het lidmaatschap van een sportclub of cultuurinstelling. Toch is sporten of het beoefenen van een culturele activiteit enorm belangrijk voor een kind. Door mee te kunnen doen komen kinderen in contact met leeftijdsgenootjes en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen. Investeren in sporten en cultuur voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag.

Uw bijdrage komt op de juiste plek

De bijdrage van het Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur – ook de donatie van Heiveld Bunde - gaat niet naar de ouders van het kind, maar rechtstreeks naar de sportvereniging of cultuurinstelling. Zo komen alle bijdragen direct op de juiste plek. Kinderen die voor een bijdrage in aanmerking komen kiezen zelf, samen met de ouders/verzorgers, welke sport/cultuuractiviteit ze willen doen en bij welke vereniging. Daarnaast is het in steeds meer gemeenten mogelijk om via het Jeugdfonds Sport een zwemdiploma te halen. Vind jij het ook belangrijk dat alle kinderen in Limburg kunnen MEEDOEN? Sluit je dan aan bij de Club van 50. Je steunt daarmee niet alleen Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg, je levert ook nog eens een bijdrage aan het welzijn van de jeugdleden van de afzonderlijke clubs die samen Heiveld vormen.

Kijk voor meer informatie over de fondsen op:
www.jeugdfondssport.nl/limburg
www.jeugdfondscultuur.nl/limburg