Nieuwsbericht Kappen populieren Brommelen

Publicatiedatum: 10 februari 2017 14.55 uur

Langs het fietspad in Brommelen staan populieren. Deze bomen wordt in de periode van vrijdag 17  t/m woensdag 22 februari verwijderd.

Gevaarlijke situaties

Doordat de populieren te dicht op elkaar staan, vormen zij veel dood hout. Als het dode hout op de rijbaan of het fietspad terechtkomt, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. De huidige bomenrij wordt daarom gekapt en vervangen. Om en om kappen binnen de huidige bomenrij is niet mogelijk, omdat de bomen elkaar tegen de wind beschermen. Als slechts een deel van de bomen wordt verwijderd, neemt de kans toe dat overblijvende bomen afbreken.

Nieuwe bomen

In het voorjaar komen er op deze plek nieuwe bomen. De nieuwe bomen worden verder uit elkaar geplant en zijn tevens meer geschikt als randbeplanting.

Verkeersmaatregel

Tijdens de werkzaamheden wordt de snelheid van het gemotoriseerde verkeer op de rijbaan teruggebracht tot 30 km per uur. Fietsers en bromfietsers worden omgeleid.

Vragen?

Voor verdere informatie kunt u terecht bij het gemeentelijke Klant Contact Centrum. Bel hiervoor ons algemene telefoonnummer 14 043 of stuur een mailtje naar info@meerssen.nl