Nieuwsbericht Jouw opvoedervaring is nu én straks enorm waardevol

Gepubliceerd op: 09 juli 2020 10:20

Homestart logo
Zoek je vrijwilligerswerk voor een dagdeel per week? Heb je ervaring met opvoeden? Wil je een steuntje in de rug bieden aan ouders met kinderen? Dan is Home-Start misschien wat voor jou.
Home-Start is er voor gezinnen met opgroeiende kinderen.

Verrijkend werk

Werken voor Home-Start is verrijkend. Je komt in contact met bijzondere mensen, andere gewoonten en culturen. Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks ga je bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning gaan de ouders met hun opgroeiende kinderen weer op eigen kracht verder.

Training en ontwikkeling

Door Home-Start word je goed begeleid. Je krijgt een training. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces. Er zijn themabijeenkomsten. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo leer je van elkaar. En je ontwikkelt jezelf in je werk.

Homestart - vrijwilligers
Wat houdt het in?

Vanuit je eigen ervaring met opvoeden, bied je een gezin thuis ondersteuning.Je neemt geen zaken van de ouders over; je staat naast het gezin.Je benadrukt de dingen die wél goed gaan en niet waarover ze zich onzeker voelen.Het contact tussen jou en het gezin is gelijkwaardig en in wederzijds vertrouwen. Met een paar uur per week kun je een gezin, echt verder helpen, nu online en straks bij hen thuis.

Heb je interesse in dit vrijwilligerswerk?

Neem dan contact op met Heleen langeveld (06 15004839 of heleen.langeveld@trajekt.nl) of Tamara Luiken (06 21702427 of tamara.luiken@trajekt.nl)

Voor meer informatie over Home-Start kunt u een kijkje nemen op de landelijke website.