Nieuwsbericht Jongeren doen mee! Gastlessen burgemeester op 't Stella Maris College

Publicatiedatum: 26 januari 2018 13.15 uur

De gemeente Meerssen wil jongeren meer betrekken bij het reilen en zeilen van de gemeentelijke organisatie. Wat doen we nu eigenlijk? Hoe werkt het allemaal? Ook willen we graag van onze jongeren weten wat zij nu willen en wat er bij hun speelt. Onder de projectnaam 'Jongerenparticipatie' organiseren we samen met de scholen in de gemeente Meerssen diverse activiteiten.

Gastlessen burgemeester

Gastlessen van de burgemeester

Speciaal hiervoor ging onze burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz op vrijdag 26 januari langs bij het Stella Maris College en kroop voor even in de huid van docente. Ze gaf les aan twee 4 vwo-klassen. Er is gesproken over monisme en dualisme, over hoe een gemeente uitziet, ieders rollen en taken en hoe een gemiddelde dag van een burgemeester uit ziet. Uiteraard kregen de leerlingen op het einde de kans om vragen te stellen.

Gastlessen burgemeester

Vervolg

Op 1 februari gaat de burgemeester nog een keer langs om ook aan de andere drie 4 vwo-klassen les te geven. Houd de media in de gaten om te zien wat we nog meer samen met het Stella Maris college gaan doen in het kader van jongerenparticipatie.

Gastlessen burgemeester