Nieuwsbericht Jongeren doen mee!

Publicatiedatum: 31 januari 2018 10.50 uur

Jongeren doen mee
De gemeente Meerssen wil jongeren meer betrekken bij het reilen en zeilen van de gemeentelijke organisatie. Wat doen we nu eigenlijk? Hoe werkt het allemaal? Ook willen we graag van onze jongeren weten wat zij willen en wat er bij hun speelt. Onder de projectnaam 'Jongerenparticipatie', en op initiatief van wethouder Berry van Rijswijk, organiseren we samen met de scholen in de gemeente Meerssen diverse activiteiten.

Basisscholen

In het najaar van 2017 zijn alle groepen 7 en 8 van onze basisscholen naar het gemeentehuis in Meerssen gekomen. Onder begeleiding van ProDemos speelden zij het rollenspel Democracity. De kinderen gingen zelf aan de slag als raadslid en moesten gezamenlijk een stad bouwen. Er waren college- en raadsleden aanwezig om tips te geven en vragen te beantwoorden. De bezoeken waren een groot succes!

Stella Maris college klassenbezoeken

Op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 januari was het Stella Maris college aan de beurt. De vijf 4havo klassen brachten een bezoek aan het gemeentehuis. Wederom onder begeleiding van ProDemos gingen ook zij aan de slag als gemeenteraad. Er werden politieke partijen gevormd en stevig gedebatteerd.

Het college was in wisselende samenstelling aanwezig bij de bezoeken. Ook waren raadsleden en leden van de Adviesraad Sociaal Domein bij verschillende bijeenkomsten. Zij deden mee met het debat, beantwoordden vragen en legden uit hoe de gemeente werkt.

Vervolg

Houd de media in de gaten om te zien wat we nog meer samen met het Stella Maris college gaan doen in het kader van Jongerenparticipatie.

 

Foto's: Karel Curvers