Gemeente Meerssen | Jonge kunstenaars gezocht!

Nieuwsbericht Jonge kunstenaars gezocht!

Gepubliceerd op: 30 maart 2023 15:10

Jonge kunstenaars
Ben jij een creatief talent? Studeer jij in het voortgezet onderwijs of MBO? Wil jij exposeren in een echt museum? Doe dan mee met de Kemet-prijsvraag van het Rijksmuseum van Oudheden!

Deelnemers kunnen tot 16 april een creatief product geïnspireerd op het oude Egypte inzenden. De vorm staat vrij. Het mag een beeld of schilderij zijn maar je mag ook een filmpje maken van dans of muziek. Of een kledingstuk, als het maar past bij het oude Egypte. Finalisten mogen hun werk presenteren tijdens de speciale #KemetNight op donderdag 11 mei. De jury, o.a. bestaande uit muzikant Nnelg, zal dan de winnaars bekendmaken. Zij mogen hun werk exposeren in het Rijksmuseum van Oudheden en winnen een geldbedrag t.w.v. € 250,-. Deze prijsvraag sluit aan bij de tentoonstelling 'Kemet. Egypte in hiphop, jazz, soul & funk', die binnenkort te zien is.

Kijk voor informatie en inspiratiemateriaal voor de prijsvraag op: https://lnkd.in/eBTgY3r4.

*Tip voor leraren: Een mooie poster ontvangen voor in het klaslokaal of in de gangen van school? Stuur een e-mail naar educatie@rmo.nl met de naam en het adres van de school. Dan ligt de poster binnen een paar dagen in jullie postvak!