Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht JOGG samenwerkingsovereenkomst met drie jaar verlengd

Gepubliceerd op: 09 juli 2019 10:10

JOGG
JOGG Heuvelland gaat door met de uitdaging voor een gezonde omgeving!

Dit voorjaar hebben vier Heuvelland gemeenten, Eijsden-Margraten, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul besloten de samenwerkingsovereenkomst met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) met drie jaar te verlengen. Het contract van gemeente Gulpen-Wittem met JOGG loopt nog tot 1 oktober 2019, maar ook deze gemeente heeft de intentie uitgesproken de samenwerkingsovereenkomst te verlengen. Dit betekent dat deze vijf gemeenten blijven samenwerken onder de vlag JOGG Heuvelland. Dit regionale JOGG samenwerkingsverband is uniek voor Limburg. De tweede fase van JOGG Heuvelland loopt van april 2019 tot april 2022.

Jongeren Op Gezond Gewicht

JOGG is de beweging waarbij de gehele gemeente zich inzet om gezond eten, gezond drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl onder jongeren te promoten en de gezonde keuze de makkelijke en normale keuze te maken.

Wat hebben we gedaan

Sinds de start van JOGG Heuvelland drie jaar geleden is hard gewerkt aan het realiseren van een gezonde omgeving rondom het kind. De mooie successen, zoals de waterchallenge op de basisscholen en de scholen voor Voortgezet Onderwijs, de groentehapjes in 10 stapjes pakketten die door Envida bij het 4 maanden consult worden uitgedeeld, de watertappunten op de basisscholen, hebben we samen met onze samenwerkingspartners en het brede netwerk kunnen bereiken.

Wat gaan we doen

Een mooie basis is dan ook zeker gevormd! Voor de komende drie jaar gaan we nieuwe ambities formuleren, waaronder het sterk inzetten op de doelgroep 0-4 jarigen. Tijdens deze tweede fase komt natuurlijk ook het accent te liggen op het verduurzamen van de JOGG aanpak. Samen blijven we streven naar een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

Nieuw gezicht in Meerssen

De verlenging van JOGG gaat gepaard met een nieuw gezicht. JOGG regisseur Kim Adriaens draagt namelijk het stokje over aan Laura Spauwen (foto). Laura is ook JOGG regisseur voor de gemeente Gulpen-Wittem en werkt al geruime tijd als gezondheidsbevorderaar bij de GGD Zuid-Limburg. Wij willen Kim bedanken voor al haar inzet en wensen Laura veel succes de komende drie jaar!