Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Jeugdlintjes voor Juul & Puck van Juupu

Gepubliceerd op: 03 mei 2019 11:35

Op lintjesdag vrijdag 26 april kregen Juul (17) en Puck (16) Knols een telefoontje van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz. Het was even stil aan de andere kant van de lijn toen de burgemeester vertelde dat ze beiden een jeugdlintje van de gemeente Meerssen kregen voor hun initiatief tot en inzet voor JUUPU. Maar dat duurde niet lang. Toen de burgemeester hen feliciteerde drong het goed door en was de feestvreugde compleet. Omdat ze op dat moment niet in Meerssen waren, zou de feestelijke uitreiking op een later moment plaatsvinden. En dat was vandaag. Onder toeziend oog van familie, vrienden, schoolgenoten en mensen waar ze mee samenwerken vanuit Juupu kregen Juul en Puck de Jeugdlintjes opgespeld door de burgemeester. Van harte proficiat!

Jeugdlintjes Juul en Puck

Juupu

Juul en Puck Knols zijn de initiatiefnemers van JUUPU, een project dat mensen in armoede ondersteunt door middel van inzamel- en uitgiftepunten van food en non-food producten. Beiden werden gegrepen door de gevallen van armoede om hen heen. Onder het motto 'voor, van en door jongeren' en 'jong geleerd is oud gedaan' besloten Juul en Puck samen met leeftijdgenoten de krachten te bundelen en dit probleem aan te pakken. JUUPU heeft als doel om bewustwording bij jongeren te creëren over wat zij te bieden hebben aan 'mensen met minder' en de jongeren te stimuleren om mensen in hun eigen leefomgeving een helpende hand te bieden met zelfbedachte projecten of door deelname aan een bestaand project. JUUPU bereikt haar doel door het opzetten van inzamelingsacties op scholen en het organiseren van symposia ('what's in it for me'). Daarnaast is er een mobiele app ontwikkeld, die ervoor zorgt dat aanbieders van en vragers om vrijwilligerswerk elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Er wordt inmiddels al met tal van partijen samengewerkt zoals de gemeente Meerssen, de Ruggesteun van de Basiliek Meerssen, het Stella Maris College en vele andere organisaties buiten onze gemeente.

Jorg Sleegers uit Ulestraten kreeg op Lintjesdag vrijdag 26 april ook een Jeugdlintje van de gemeente Meerssen. Meer informatie daarover leest u hier.