Gemeente Meerssen | Jeugdlintjes in de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Jeugdlintjes in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 26 april 2021 19:50

Jeugdlintje
Met inachtneming van de coronamatregelen verraste burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz maandagavond 26 april 2021 drie jongeren uit de gemeente Meerssen met een jeugdlintje: 

  • Mike Engwegen uit Meerssen
  • Timo Persoon uit Rothem
  • Yoni Wauthlé uit Ulestraten

Van harte proficiat!!!

----

Mike Engwegen en Timo Persoon

Jeugdlintjes - Mike Engwegen en Timo Persoon

Mike Engwegen en Timo Persoon zijn sinds augustus 2019 zeer gedreven jeugdleiders/trainers van een jeugdteam van SV Meerssen. Ze laten nooit verstek gaan op de trainingsavonden en wedstrijddagen. Ze motiveren de jeugdspelers enorm. Hetgeen resulteert in een hoog opkomstpercentage bij alle trainingen en activiteiten die SV Meerssen als vereniging organiseert. Daarnaast nemen Mike en Timo ook het voortouw in hun eigen jeugdteam. Hier ziet SV Meerssen eenzelfde hoge opkomst en betrokkenheid bij alle trainingen en activiteiten. In deze coronatijd is het belangrijk dat jeugd moet blijven sporten. Mike en Timo offeren hier een groot deel van hun vrije tijd voor op, maken dit mogelijk en stimuleren dit enorm. SV Meerssen hoopt nog lang plezier van deze twee kanjers te hebben.

Mike Engwegen (18) uit Meerssen is vanuit zijn positie als keeper bij SV Meerssen jeugdtrainer geworden en begeleidt de kinderen van de J0-12 (Jeugd onder 12 jaar). Het is knap om te zien hoe Mike de kinderen op zijn eigen manier weet te enthousiasmeren. Zeker in een tijd waarin de druk en de beperkingen i.v.m. Covid-19 een stressvolle situatie ook bij kinderen veroorzaakt, is Mike een meester in het zorgen voor spelende kinderen en in het creëren van een moment van onbezorgdheid.

Jeugdlintjes - Mike Engwegen

Timo Persoon (17) uit Rothem is gedreven en weet als jeugdtrainer van SV Meerssen de kinderen van de J0-12 super te motiveren om hun beste beentje voor te zetten tijdens de trainingen en wedstrijden. Zeker in een tijd waarin veel onzekerheid en beperkingen de boventoon voeren weet Timo als geen ander de kinderen voor een aantal uurtjes per week deze stressvolle periode te laten vergeten en weer even onbezorgde spelende kinderen te laten zijn.

Jeugdlintjes - Timo Persoon

Yoni Wauthlé uit Ulestraten

Jeugdlintjes - Yoni Wauthlé

Yoni Wauthlé (20) is sinds 2008 lid van Scouting Don Bosco Ulestraten. In 2019 is ze toegetreden tot het stafteam van de welpengroep. Hier voert ze haar wekelijkse taken uit met enorm enthousiasme, Ze is een onmisbare schakel om de jeugd van de vereniging een leuke en leerzame opkomst te bieden. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de organisatie van de kampen, waaronder het gezinsweekend in Opoeteren. Hier speelt ze nu al enkele jaren met de nodige flair en grote creativiteit een hoofdrol in de groep van acteurs. Draaiboeken en scripts worden door haar bedacht en uitgewerkt. Ook verzorgt ze de presentatie van de jeugd carnavalsdisco.

Jeugdlintjes - Yoni Wauthlé

In 2020 werd Yoni teamleider van de Roverscoutsgroep. In die hoedanigheid vervult ze een voortrekkersrol in het verzelfstandigingsproces van de jongeren vanaf 18 jaar. De Coronapandemie heeft Yoni er niet van weerhouden om minimaal één keer per maand een online opkomst te organiseren voor deze groep jongeren. Daarmee heeft ze de Roverscoutsgroep omgebogen naar een heel actieve groep die op een positieve manier bezig is en gemotiveerd wordt om ondanks de Coronamaatregelen toch hun sociale contacten op peil te houden.

Jeugdlintjes - Yoni Wauthlé

Sinds eind 2020 is Yoni toegetreden tot het bestuur als secretaris. Ze regelt de communicatie tussen bestuur en stafteams. Ondanks Corona lukt het Yoni om middels tal van digitale platforms de nodige vergaderingen online vorm te geven, notulen en agenda's tijdig rond te sturen en dat ondanks het gebrek aan fysieke begeleiding vanuit het bestuur.

Jeugdlintjes - Yoni Wauthlé

Van harte proficiat Mike, Timo en Yoni!