Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Jeugdlintjes in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 26 juni 2020 13:35

Jeugdlintje
Op vrijdag 3 juli 2020 reikt burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz om 15.00 uur een tweetal jeugdlintjes uit in de Tiendschuur van Kasteel Vliek te Ulestraten. 
Vanwege de Coronamaatregelen is deze bijeenkomst niet openbaar.

Sjoerd Verbiesen uit Meerssen

Sjoerd Verbiesen (15) is al een aantal jaren als vrijwilliger actief bij Stichting Meer/Vandaag. Al snel liep Sjoerd rond met een camera en hij vindt het super leuk om te filmen in de gemeenschap/omgeving en te zorgen voor mooie beelden. Op dit moment is hij zelfs bezig met het leren regisseren; het kan zo maar zijn dat Sjoerd binnenkort achter de knopjes zit als u naar programma's van Meer/Vandaag kijkt.

Samen met andere vrijwilligers bedenkt Sjoerd programma's voor de omroep. Zo is hij op dit moment bezig met het uitwerken van een spelshow op TV. Sjoerd weet precies wat hij wil en is doelbewust bezig met het maken van televisie. Dat allemaal op deze jonge leeftijd.

Joep Volders uit Meerssen

Joep Volders (20) vervult als mantelzorger een zeer belangrijke functie in het begeleiden van zijn vader Luc Volders in diens lange en pittige revalidatieproces. Joep is voor zijn vader een rots in de branding.

Het Coronavirus had ook gevolgen voor de inzet van de professionele begeleiding van zijn vader, waardoor deze meer op zichzelf werd aangewezen. Joep is sindsdien nog intensiever betrokken bij de begeleiding van zijn vader. Joep gelooft in een zo goed mogelijk herstel van zijn vader en die positiviteit spreekt hij niet alleen uit; hij werkt letterlijk keihard mee om dit resultaat te bewerkstelligen. De progressie, die in het herstel van zijn vader is waar te nemen, is daardoor mede te danken aan de begeleiding door Joep. Bovendien is het uitzonderlijk en lovenswaardig dat iemand in de leeftijd van Joep zich als mantelzorger inzet en verdienstelijk maakt. 

Koninklijke onderscheiding
Koninklijke Onderscheidingen Lintjesdag

Tijdens deze besloten bijeenkomst reikt de burgemeester ook de versierselen (medailles) uit, die behoren bij de Koninklijke Onderscheidingen van Lintjesdag 2020. Vrijdag 3 juli is namelijk de landelijke datum voor de uitreiking van deze lintjes. Volgende week volgt hierover een fotoverslag.