Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Jeugdlintjes in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 26 april 2019 17:30

Jorg SleegersOp vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz Jeugdlintjes uit aan:

Jorg Sleegers (21) uit Ulestraten

Voor zijn inzet voor voetbalvereniging RKUVC Ulestraten
Jorg Sleegers is jeugdleider van RKUVC Ulestraten en staat 3 dagen per week op het veld. Hij bereidt de trainingen voor en staat het team bij tijdens de wedstrijddagen. Jorg is jarenlang vrijwilliger geweest van het jeugdtoernooi. Inmiddels is hij toegetreden tot de Jeugdtoernooi Commissie. Hij zorgt voor de organisatie en het soepele verloop van dit goed bezochte evenement. Jorg draagt binnen de gehele vereniging zijn steentje bij. Zo heeft hij het ballenhok opgeknapt en sluit hij regelmatig het toegangshek als andere teams hebben getraind (en hij eigenlijk al thuis is). Hij moet daarvoor een extra rondje fietsen. Verder is Jorg altijd de kartrekker bij het organiseren van activiteiten voor de jeugdleden. Zelf is hij nog actief als speler bij RKUVC3, maar indien nodig zet Jorg zich ook in voor andere elftallen binnen de vereniging.

Juupu
Juul (17) en Puck (16) Knols uit Meerssen

Voor hun initiatief tot en inzet voor JUUPU
Juul en Puck Knols zijn de initiatiefnemers van JUUPU, een project dat mensen in armoede ondersteunt door middel van inzamel- en uitgiftepunten van food en non-food producten. Beiden werden gegrepen door de gevallen van armoede om hen heen. Onder het motto 'voor, van en door jongeren' en 'jong geleerd is oud gedaan' besloten Juul en Puck samen met leeftijdgenoten de krachten te bundelen en dit probleem aan te pakken. JUUPU heeft als doel om bewustwording bij jongeren te creƫren over wat zij te bieden hebben aan 'mensen met minder' en de jongeren te stimuleren om mensen in hun eigen leefomgeving een helpende hand te bieden met zelfbedachte projecten of door deelname aan een bestaand project. JUUPU bereikt haar doel door het opzetten van inzamelingsacties op scholen en het organiseren van symposia ('what's in it for me'). Darnaast is er een mobiele app ontwikkeld, die ervoor zorgt dat aanbieders van en vragers om vrijwilligerswerk elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Er wordt inmiddels al met tal van partijen samengewerkt zoals de gemeente Meerssen, de Ruggesteun van de Basiliek Meerssen, het Stella Maris College en vele andere organisaties buiten onze gemeente.

In verband met afwezigheid krijgen Juul en Puck hun jeugdlintjes op een latere datum uitgereikt. Ze zijn vandaag telefonisch op de hoogte gebracht en gefeliciteerd door de burgemeester.

Telefoontje aan Juul en Puck