Gemeente Meerssen | Jeugdlintjes Gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Jeugdlintjes Gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 26 april 2022 19:20

Jeugdlintjes
Op dinsdagmiddag 26 april reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en wethouder Wim Kemp de jeugdlintjes uit. Jeugdlintjes worden uitgereikt aan
jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving, bijvoorbeeld als mantelzorger, bij het helpen van ouderen of zieken, het organiseren van activiteiten in een wijk of gemeenschapshuis, actievoeren voor een goed doel etc. Vandaag werden twee jongeren in het zonnetje gezet met een jeugdlintje, namelijk: 

  • Yancko Aussems uit Meerssen
  • Julie Lahaije uit Bunde

Van harte proficiat!

Achtergrond

Yancko Aussems uit Meerssen

Yancko Aussems (20) zet zich al sinds het eerste jaar in voor Zwembad Meerssen als badmeester en vrijwilliger. Tegenwoordig stuurt hij alle nieuwe badmeesters aan en maakt de planning. Verder organiseert hij de uitstapjes voor de vrijwilligers. Hij is erg goed in de omgang met jongeren en weet opstootjes snel de kop in te drukken.

Yancko Aussems

Yancko is al vele jaren actief binnen carnavalsvereniging De Geulmennekes uit Meerssen. Sinds 2018 is hij voorzitter van de vereniging. Ook is Yancko al jaren een rots in de branding bij Sporthal Marsana. Hij is altijd bereid om bij te springen.

Yancko Aussems

Julie Lahaije uit Bunde

Julie Lahaije (14) zet zich al een aantal jaren in voor het dierenwelzijn. Op haar 11e jaar is zij een geldinzamelingsactie gestart voor de door hevige bosbranden getroffen dieren in de Amazone door het verkopen van zelf geknoopte armbandjes met namen van dieren uit de Amazone.

Julie Lahaije

Toen een jaar later Australië in brand stond en wederom vele dieren in gevaar waren, is Julie op basisschool Franciscus in Bunde de actie 'ieder één Euro' gestart. Een aantal zelf geknutselde spaarpotten werden aan het begin van elke dag op verschillende plekken op school neergezet. Het ingezamelde geld werd gedoneerd aan SOS Koala van het Wereld Natuur Fonds.

Julie Lahaije

Sinds de zomer van 2021 zet Julie zich belangeloos in voor de Stichting Animal's Faith in Maastricht. Elke zondagochtend verzorgt ze de vele katten die de stichting opvangt. Ze doet dit met hart en ziel, ook al wordt ze vaak geconfronteerd met de schrijnende situatie van een aantal dieren. Familie en vrienden doneren kattenvoer en onder de kerstboom lag ook een aanzienlijk aantal blikken kattenvoer.

 Foto's: Aron Nijs fotografie