Nieuwsbericht Intensievere controles op fout parkeren in Meerssen-centrum

Publicatiedatum: 01 november 2016 08.30 uur

Parkeert u buiten de vakken? Dan krijgt u een boete!

Het centrum van Meerssen is een parkeerverbodzone. In een parkeerverbodzone geldt dat u in de parkeervakken moet parkeren. Deze zijn aangegeven door middel van belijning of andere markering (bijv. metalen doppen). Bovendien geldt op de meeste plekken in Meerssen-centrum betaald parkeren van maandag t/m vrijdag van 9-18 uur en zaterdag van 9-17 uur.

Intensievere controles o.a. op de Markt

De komende tijd controleren de toezichthouders van de gemeente Meerssen extra op fout parkeren in Meerssen-centrum. Met name op de Markt parkeren automobilisten vaak buiten de vakken. Tijdens de bouwwerkzaamheden is dit tijdelijk gedoogd. De werkzaamheden zijn echter al enkele maanden afgerond. Er moet sindsdien ook weer correct geparkeerd worden. Hier is herhaaldelijk op gewezen.

Geen waarschuwingen meer, maar boetes

De afgelopen maanden hebben foutparkeerders op de Markt een flyer onder de ruitenwisser gevonden met een waarschuwing dat ze niet buiten de vakken mogen parkeren. Vanaf 2 november stoppen we met flyeren en gaan we boetes uitdelen. Parkeert u buiten de vakken? Dan krijgt u een boete!

Nieuwe belijning

Op de markt is inmiddels nieuwe belijning aangebracht, zodat de parkeervakken nog beter zichtbaar zijn. Het aantal parkeervakken is ook uitgebreid.

Voldoende parkeergelegenheid

In Meerssen-centrum is voldoende parkeergelegenheid. U kunt parkeren op parkeerplaats 't Gasthoes, parkeerplaats 't Bergske, in parkeergarage Proosdijpark, de Markt, de parkeerplaats achter het treinstation (gratis parkeren) en op diverse parkeervakstroken langs de weg. Op onderstaand kaartje ziet u waar u kunt parkeren.

Parkeren - parkeerplaatsen en looproutes

Wist u overigens dat...

  • uw parkeerkaartje op alle parkeerplaatsen in het centrum geldig is. Dus: koopt u een kaartje op parkeerplaats 't Bergske, dan kunt u hiermee ook parkeren op parkeerplaats 't Gasthoes, Markt,  in de vakken in de Stationstraat & Gasthuisstraat. Er moet uiteraard wel nog genoeg tijd op zitten.
  • u op de parkeerplaats 't Bergske of in de parkeergarage Proosdij de meeste kans heeft op een vrije parkeerplaats, terwijl het maar twee minuten lopen is naar de Markt.
  • de ondergrondse parkeergarage tot 22.00 uur ingereden kan worden en met het betaalde parkeerticket op willekeurig moment uitgereden kan worden.

Vragen?

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.