Gemeente Meerssen | Inhaalcampagne HPV-vaccinatie jongvolwassenen van start

Nieuwsbericht Inhaalcampagne HPV-vaccinatie jongvolwassenen van start

Gepubliceerd op: 10 februari 2023 14:25

HPV
Bericht van de GGD Zuid-Limburg

Begin 2023 hebben ruim 1,3 miljoen jongvolwassenen een uitnodiging van het RIVM voor vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV) ontvangen. Het gaat om zo'n 900.000 mannen en 400.000 vrouwen van 19 tot 27 jaar. Ongeveer de helft van de vrouwen in deze leeftijdscategorie is al op jongere leeftijd gevaccineerd. HPV kan kanker in de mond- en keelholte, bij de penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals veroorzaken. De vaccinatie beschermt tegen deze zes soorten kanker. Daarom start het RIVM in nauwe samenwerking met de GGD-en een inhaalcampagne voor jongvolwassenen. Vaccinatielocaties in Maastricht, Heerlen en Geleen.

In de regio Zuid-Limburg worden zo'n 40.000 jongvolwassenen uitgenodigd. Zij kunnen een afspraak maken voor een HPV-vaccinatie in Maastricht, Heerlen en Geleen. De start was op 2 februari in Maastricht. Voor de actuele vaccinatielocaties kijk op www.ggdzl.nl.

Een afspraak maken is heel eenvoudig

Iedereen die is geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 en nog geen twee HPV-vaccinaties heeft gehad, ontvangt een uitnodiging. Met, maar ook zonder, de uitnodiging kunnen zij (alleen in 2023 kosteloos) een afspraak maken voor de HPV-vaccinaties via www.hpvafspraak.nl of door te bellen naar 0800 -1608 (tussen de twee vaccinaties moet minimaal vijf maanden zitten).

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie kun je terecht op www.ggdzl.nl/hpv18plus en www.hpvkeuzehulp.nl.