Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Informatiebijeenkomst Stichting Duurzaam Meerssen over waterstof

Gepubliceerd op: 18 november 2019 12:30

Op 26 november 2019 organiseert het Stichting Duurzaam Meerssen een informatieavond over waterstof en de rol van waterstof in de Energietransitie. Deze informatieavond vindt plaats bij Ontmoet Anna aan het Stationsplein in Meerssen. Aanvan 19.30 uur. De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

St Duurzaam Meerssen en St Well

De avond wordt verzorgd door de stichting Waterstof Energie Limburg (WéL). Deze stichting is een initiatief van twee energieke gepensioneerden die vinden dat de energietransitie in Nederland en dus ook in Limburg, versneld moet en kan worden. Een van de initiatiefnemers van stichting WéL is de Meerssenaar Peter Kersten. Hij is samen met Ger Jonkergouw uit Cadier en Keer actief in de stichting. Gaandeweg ontstaat meer inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden voor waterstof toepassingen in de automotive, in huishoudens en in bedrijven. Het is duidelijk dat er al verschillende baanbrekende ontwikkelingen lopen, waarop kan worden aangehaakt. Het wiel hoeft niet op alle plaatsen opnieuw te worden uitgevonden.

De avond zal bestaan uit twee delen. Voor de pauze zal Peter Kersten informatie verstrekken over waterstof. We krijgen inzicht in wat het precies is, hoe het kan worden gebruikt, waar het vandaan komt en waarom het nu zo in de aandacht staat. Daarnaast zal een inzicht worden gegeven in de meest recente ontwikkelingen in Nederland, Europa en in de wereld. In een demonstratie met een model autootje wordt getoond hoe de productie en het gebruik van waterstof in de praktijk gaat.

Na de pauze gaat Ger Jonkergouw in op de Energietransitie, waarin waterstof een belangrijke rol kan spelen. Hij geeft aan hoe de ontwikkelingen in noord Nederland verlopen en welke initiatieven er zijn in zuidoost Nederland. Hij geeft een beeld van de toekomst, zoals die door grote spelers in de energietransitie wordt gezien en hoe stichting WéL daar mee om gaat. Niet als actiegroep of als politieke speler, maar als katalysator in een ontwikkeling waarin betrokkenen geholpen kunnen worden met het verkrijgen van inzicht en overzicht. Daarmee kan de energietransitie versneld worden.