Nieuwsbericht Informatiebijeenkomst Stella Maris College

Publicatiedatum: 16 maart 2017 11.45 uur

Op maandagavond 13 maart vond een informatiebijeenkomst plaats voor omwonenden over de ontwikkelingen met betrekking tot het Stella Maris College. Ongeveer 75 adressen waren uitgenodigd voor de avond in het Stella Maris College. Wethouder Berry van Rijswijk opende de avond met een welkomstwoord en bedankte iedereen voor hun komst.

Stella Maris College

Onderwijsconcept

Directeur Carlos Veraart van het Stella Maris College vertelde hierna over de ontwikkelingen die momenteel spelen, zoals de krimp in de regio en het nieuwe onderwijsconcept dat de school doorvoert. In dit onderwijsconcept staat gepersonaliseerd leren centraal.

Gedeelte nieuwbouw & opknapbeurt bestaande bouw

Architect Peter Scholl liet door middel van diverse afbeeldingen zien hoe deze ontwikkelingen vertaald zijn naar een ontwerp. Er komt een gedeelte nieuwbouw boven op het bestaande gebouw van het Stella Maris College. Ook wordt het bestaande gebouw van binnen stevig aangepakt, zodat het geschikt wordt voor het gepersonaliseerd leren.

Micha van Leeuwen van Smeets Bouw lichtte vervolgens toe hoe zij het gebouw gaan realiseren in de komende jaren. Uiteraard is er veel aandacht voor de veiligheid tijdens de bouw! Daarom heeft Smeets Bouw een bouwplaatsinrichting opgesteld. Deze kunt u hieronder inzien.

- Bouwplaatsinrichting

Verkeer

Afsluitend werd er door Roger Theunisen, extern verkeersdeskundige gesproken over het mobiliteitsplan dat opgesteld wordt. In dit plan maken school en gemeente samen afspraken over parkeren, kiss & ride en verkeersstromen. De aanwezigen 'buren' van Stella Maris College worden uitgenodigd om mee te denken over dit thema in een tweede bijeenkomst. Wilt u hier ook bij aanwezig zijn, laat dit dan weten via info@meerssen.nl.