Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht In het Zicht van de Vrijheid - voorstelling binnenplaats Huize Vliek in Ulestraten

Gepubliceerd op: 25 juli 2019 15:15

Voorstelling op de binnenplaats van Huize Vliek in Ulestraten op vrijdag 13 september, aanvang 20.30 uur

Limburgs verzet
Vlak voor de bevrijding werden de twee jonge Zuid-Limburgse verzetsstrijders Joep Francotte en Sjeng Coenen op de Wijngaardsberg nabij Ulestraten opgepakt door Duitse soldaten. Na een schijnproces werden ze ter dood veroordeeld en vervolgens doodgeschoten op de Cauberg. Nog steeds herinnert een gedenkteken op de executieplek aan hun tragische dood.

Muzikaal drama
Jos Frusch, directeur van het Openluchttheater Valkenburg, heeft over dit gebeuren een muzikaal drama geschreven met de titel 'In het zicht van de vrijheid' dat de binnenplaats van Huize Vliek en op enkele plaatsen in Zuid-Limburg wordt opgevoerd. De cast bestaat onder andere uit: Pascal Pittie, Susan Seegers, Vincent Custers, Lien Haegeman en Rufus Hegeman, regie is in handen van Sybrand van der Werf. De uitvoering van dit muzikaal drama vindt plaats op de binnenplaats van Huize Vliek in Ulestraten.

bevrijding - Gedenkteken

Kaartverkoop

Kaarten (€ 12,50) voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij:

  • Cigo, Lectuur en Tabak, Beekstraat 60, Meerssen
  • Bloemenhuis De Zonnestraal, Gasthuisstraat 28, Meerssen
  • Cigo Bunde (Tabakszaak Senff) St. Agnesplein 1, Bunde
  • Boerenbond Ulestraten, St. Catharinastraat 4, Ulestraten
  • Beum-Elektro BV, Klinkenberg 94-100, Rothem
  • Bakkerij La Estrella, Marktplein 11, Geulle.

Let op: het aantal kaarten is beperkt dus wees er snel bij, op is op.

Wandeling naar de Wijngaardsberg

Voorafgaand aan deze uitvoering is er om 18.30 uur voor de liefhebbers een (gratis) wandeltocht met gids vanaf Huize Vliek naar de Wijngaardsberg (stevig schoeisel is noodzakelijk). Bij het landgoed van de familie Horsmans (Agro-taverne Wijngaardshof) wordt op de plek waar de twee verzetsstrijders gearresteerd werden een korte stop gehouden. Daarna wordt samen terug gelopen naar Huize Vliek om aansluitend de voorstelling 'In het zicht van de vrijheid' bij te wonen (indien u in het bezit bent van een entreekaart hiervoor). Deelnemen aan de wandeling kan door aanmelding per mail vóór 12-09-2019 bij Paul Maassen: maassen76@home.nl. Tevens aantal personen deelname vermelden!